Drømmen om OL/PL til Telemark er IKKE død

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

min mening 

Viser til oppslag om OL/PL til Telemark og nei til dette fra Norges idrettsforbund.

Styringsgruppen for OL/PL 2026 (som er en arbeidstittel, som tydeligvis rådmann i Notodden ikke forstår, og heller ikke har lest en søknad som han selv har saksbehandlet), har møtt på motstand underveis. Det vil være naturlig, når vi snakker om et OL/PL til Telemark (og regionen for øvrig). Det er ikke slik at når en skal prøve å få et OL/PL til et land og en region, da står alle og klapper og alt vi søker om blir bare sagt ja til.

Dersom vi skulle gi opp med en gang vi møtte litt motstand, da hadde ikke vi trodd nok på prosjektet selv, og hvordan skal vi da få andre til å tro på et prosjektet? Dette som er det største prosjektet på Notodden siden Tinfos og Hydro ble etablert.

Etter at Styret i Norges idrettsforbund (NIF) 25. januar sa nei til at det ikke blir en søknad om OL til Norge i denne tingperioden, har vi i prosjektet jobbet videre med de planene som vi startet på. Dette arbeidet er gjort UTEN ekstern bistand.

Det som også er viktig å få med seg er at styret i NIF hadde som en del av vedtaket at de så positivt på et lokalt og regionalt initiativ knyttet til et fremtidig OL/PL i Norge

Dagen etter styremøtet i NIF, stoppet vi all konsulentbistand, fordi vi ønsker å gjennomføre et møte med referansegruppen i prosjektet, som består av ordførere i berørte kommuner og samarbeidskommuner, samt fylkesordfører og fylkesvaraordfører, før vi eventuelt jobber videre, med fullt trykk på prosjektet.

Dette møte vil vi forsøke å avholde fredag 9. mars.

Det vi kan si er at vi ikke har vært flinke nok med kommunikasjonen ut til presse og befolkning, og dette gjør at det blir misforståelser, det er vårt ansvar.

Det som jeg reagerer på er at rådmann i Notodden går ut og vil ha pengene sine tilbake, UTEN å ta kontakt med prosjektet, eller be om et møte. Dette setter hele prosjektet i et meget dårlig lys, og det setter også politikerne i Notodden som har bevilget disse pengene i et underlig lys.

Rådmann er med på å underminere et prosjekt som frem til nå har gitt mye publisitet til Telemark og Notodden. Dette burde han ha tenkt gjennom før han starter en saksbehandling i media, UTEN å ha involvert den andre parten. Nå er rådmannen med på å underminere et prosjekt som har fått politisk støtte og skaper publisiteten om prosjektet på en meget negativ måte.

Jeg håper ikke at det er slik vi skal opptre fra offisielt hold i Notodden kommune.

Når jeg nå ser at rådmann ønsker et revisorberegnet regnskap over hva disse pengene er brukt til, ja det skulle bare mangle. Når vi bruker så mye av skattebetalerens penger må vi selvfølgelig bruke de på det som er formålet med bevilgningen.

Vi har vært tydelige fra starten: Alt vi gjør skal kunne være på hvilken som helst forside, i hvilken som helst avis i hele Norge.

Det både rådmann og media må vite er at det vi har søkt om er «Søknad om tilskudd til gjennomføring av mulighetsstudie for Telemark som kandidat til det neste vinterolympiske vinterleker i Norge» (Overskrift på søknaden til Notodden kommune, Tinn kommune og Buskerud fylkeskommune). Det skal vi gjennomføre.

I mitt hode og ettersom NIF sitt styre ikke forsto at vi ba om at vi skulle gå i DIALOG med IOC (ikke søke) om mulighetene til å bli kandidat for OL/PL 2026, ja da må vi jobbe videre for at dette kan bli i 2030, noe som faktisk står i vår søknad, til de berørte kommunene og fylkeskommunen.

Jeg håper for fremtiden at dersom det er noen spørsmål om tildeling, bruk av penger og hvordan vi jobber, så bør dette tas med prosjektet, og ikke alle andre. Dette gjelder spesielt for de som nå påstår at prosjektet er blitt noe annet enn det som det er søkt for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags