Meningsfull hverdag – for demenssyke og pårørende

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

min mening 

Et nytt vedtak i Stortinget gjør det enklere for kommunene å bygge ut dagaktivitetstilbud for personer med demens. Det haster at kommunene tar i bruk denne muligheten!

De fleste som har demens bor hjemme. Sykdommen medfører ofte isolasjon og ensomhet, både for den det gjelder og nære pårørende. Det behøver det ikke være sånn. Dagaktivitetstilbud kan bidra til å sikre best mulig helse, en innholdsrik hverdag, med sosial kontakt og aktiviteter. Det handler om å skape mening i hverdagen. Et godt aktivitetstilbud kan også være med på å opprettholde funksjoner lengre. Så mange som 80 prosent mangler et tilbud i dag.

Pårørende til personer med demens har en krevende situasjon, og særlig de som er i arbeid. Dagaktivitetstilbud kan både gi avlastning og bidra til å løse en tidsklemme. Pårørende har behov for tid for seg selv og vite at den syke er godt ivaretatt, for å hente krefter. Det er nødvendig for å mestre hverdagen som pårørende bedre og lenger.

Vi har lenge arbeidet for en styrking av dagaktivitetstilbudet. Nå er det statlige tilskuddet økt til 50 prosent, og vi oppfordrer kommunene til å ta dem i bruk. Det vil gi bedre livskvalitet for personer med demens og deres pårørende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags