Den fantastiske julegaveaksjonen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

min mening  

Æres den som æres bør. Entusiasme, positivitet, pågangsmot og stor tru flytter fjell. Stor applaus til Jens Marius Hammer! Jens Marius har virkelig klart det. Han har brent for en sak, løftet den frem år etter år og nå brer både forståelsen og givergleden seg utover i byen og det går mot ny rekord igjen for julegaveaksjonen. Byen er positivt smittet av entusiasme og engasjerer seg på en fantastisk flott måte rundt dette som nå ser ut som blir en tradisjon hvert år mot jul på Notodden. Julegaveaksjonen er helt magisk og betyr så enormt masse for de barna og ungdommene som resten av året støttes opp gjennom midlene som blir samlet inn.

Hjertebarnet til redaktør Jens Marius Hammer, julegaveaksjonen, er det flotteste og beste tiltaket denne byen noensinne har løftet frem. Store ord kanskje, men samfunnsmessig på Notodden betyr dette enormt mye og den har enorme ringvirkninger, positive sådan, som kanskje ikke er så lett for folk flest å se i hverdagen. Julegaveaksjonen kan enkelt beskrives. Den virker. Den lever. Den endrer mange barn sin oppvekst og betyr alt for mange av våre medborgere og barn i byen vår. Hvordan kan jeg vite det? Fordi jeg som lærer og med spesialpedagogisk funksjon i mange sammenhenger i Notodden, jeg er også ganske så idrettsinteressert, både ser og kjenner en del eksempler direkte på hvordan fortvilte situasjoner blir snudd til aktiv deltakelse, idrettsopplevelser, kulturopplevelser og aktivitet gjennom hvordan julegavepengene blir brukt. Det er tåredryppende historier og hvert eksempel er fantastiske. Samtidig er det viktig at disse eksemplene får være anonyme, disse pengene virker i det skjulte og gjør at dårlig økonomi ikke blir så synlig i hverdagen for barn som lever med barnefattigdom i hele oppveksten. Kari Myrene og hennes gjeng som forvalter ordningen er enestående, smidige til tusen, har hjertevarme så det holder og det må sendes en stor applaus til dem også!

Jeg blir glad og stolt av at Notodden som by gjennom julegaveaksjonen. Den tilfører alle oss som bor her verdighet, integritet og omsorg for våre medborgere og gjør Notodden som samfunn enda bedre og mer inkluderende. Dette betyr så uendelig mye for så mange barn og ungdommer som får nye muligheter og livsutfoldelse gjennom aktiv deltakelse i idrett og kulturopplevelser de ellers ikke kunne vært med på pga. foreldre sin økonomiske situasjon. Jeg har sett takknemlighet i øynene på barna, den ekte gleden som stråler fra hjerte på dem og derfor håper jeg denne julegavetradisjonen Jens Marius har skapt kan bli en fast og fantastisk juletradisjon i mange år fremover på Notodden. Det er ikke selvsagt at en redaktør velger å fremme en sak slik i lokalsamfunnet år etter år, nå håper jeg dette blir like stabilt og naturlig som bluesfestivalen er for byen vår, og derfor er det viktig at vi alle vet å verdsette dette pionérarbeidet Jens Marius har dratt igang, og sørge for at dette blir en fast tradisjon som han gir gass på så lenge han er redaktør og at nye redaktører etter ham viderefører denne flotte julegaveaksjonen. Tror de færreste egentlig forstår hvor viktig dette er for mange som vokser opp i Notodden. Så tusen takk Jens Marius, har enormt stor respekt for at du har stått på i mange år og fått til denne entusiasmen for julegaveaksjonen vi nå ser hvert år på Notodden. Stor applaus!

Jeg fikk dessverre ikke vært med på det flotte arrangementet til julegaveaksjonen på Bok & Blueshuset, satt i familieselskap hos svigermor i Drammen den lørdagen. Det skjer ikke igjen, neste år får jeg heller auksjonere svigermor bort dersom dette sammenfaller igjen og hun ikke greier å passe på disse datoene. Har ei flott svigermor, så kanskje det blir vinn vinn for neste års auksjon? Ville vel skapt litt liv på auksjonen i 2018 om vi kunne tilbydd ei sprek svigermor fra Drammen som en av hovedgevinstene? Ho er 80 og skikkelig flott og sprek, så ser ikke bort fra at det kunne blitt bra? Men, det hjelper ikke årets aksjon og innspurt mot ny rekord. Jeg har i dag overført 500 kroner, penger som jeg har tatt eller redusert av på innkjøp av egne julegaver (ikke til svigermor) og jeg oppfordrer ALLE i Notodden til å støtte opp om denne fantastiske julegaveaksjonen og mange bekker små gjør en stor Å... Håper mange hiver seg rundt og fører over en skikkelig julegave og noen kroner til aksjonens konto nr.: 2699.43.78049. Synes også det var feiende flott at Utdanningsforbundet på Notodden på vegne av sine medlemmer gav 20 000 til aksjonen i år. Det gjorde mitt lærerhjerte ekstra glad, nå har jeg julestemning og gleder meg veldig til alt som skjer etter jul også. Bli med og støtt aksjonen som gjør at vi kan være skikkelig stolte av byen vår. Byen med gnisten leverer igjen!

Så kjør på Jens Marius, denne hjertesaken din får vi aldri nok av, håper innspurten også blir magisk og at mange hiver seg inn i sluttspurten nå på oppløpet! God Jul!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags