Gå til sidens hovedinnhold

De første vaksinene er satt på vaksine-senteret

Torsdag ble de første vaksinene satt i det nyopprettede vaksine-senteret i Notodden, men det er en stund til det tas i bruk for fullt.

Vaksine-senteret i Huset vårt (tidligere Tinnes videregående skole) er der størstedelen av befolkningen i Notodden vil få sin korona-vaksine, men enn så lenge er det bare de eldste og helsepersonell som vaksineres – og det gjøres i hovedsak av fastlegene.

– Vi fikk likevel en generalprøve på å bruke disse lokalene i dag med innbyggere i Notodden over 85 år som ikke har fastlege i Notodden. Dem måtte vi derfor ha et annet vaksineringstilbud til enn fastlegekontorene, forklarer kommunalsjef for helse og omsorg i Notodden, Anne Grete Rønningsdalen.

Fungerte etter planen

Flaggene utenfor inngangen forteller hvor folk skal gå. Innenfor dørene skal det være vaksineringsverter som viser vei inn i den tidligere kantinen hvor vaksineringsteamene står klare til å sette sprøyten i armen. Deretter må pasienten vente i 20 minutter under vertenes oppsyn før de får lov til å forlate vaksine-senteret.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan det fungerte nå. Så selv om det ikke var så mange personer i dag som det vil bli senere, så var det en fin gjennomgang, sier kommuneoverlege Mie Jørgensen til Telen.

Du får snart sms

Nå er kommunen i gang med å vaksinere neste aldersgruppe: personer mellom 75 og 85 år. I forkant har kommunen spurt disse innbyggerne om hvem som ønsker å takke ja til vaksine – og hvem som har fastlege utenbys.

– Ganske snart sender vi ut sms og e-post til alle under 75 år hvor vi ber dem om å sette seg opp i vaksineringskø. Altså et spørsmål om de ønsker vaksine eller ikke, som de besvarer via en digital lenke i sms-en og e-posten. De som takker ja vil en stund senere få en ny sms eller e-post hvor de får mulighet til å bestille time, forklarer Jørgensen.

Notodden kommune følger strikt prioriteringsrekkefølgen bestemt av Folkehelseinstituttet, så det vil ennå ta en god stund før vaksine-senteret tas i bruk til massevaksineringen av friske under 65 år, som utgjør størstedelen av innbyggerne i kommunen.

Kommentarer til denne saken