Bokvennene møter gamerne

MØTTES: Kirstin-Nina Frønæs fra "på sporet av vår litterære arv"  og Odd Arne Lia fra Yumecon møtes på Notodden bibliotek onsdag for å finne igjen sporene fra gresk mytologi i dataspillet "God of War".

MØTTES: Kirstin-Nina Frønæs fra "på sporet av vår litterære arv" og Odd Arne Lia fra Yumecon møtes på Notodden bibliotek onsdag for å finne igjen sporene fra gresk mytologi i dataspillet "God of War".

Bokvennene i gruppa "På sporet av den litterære arv" møter datagamerne i foreningen Yumecon. Gudene og heltene på Olympen fra den greske mytologien møter dataspillet"God of War", et av verdens mest spilte og omtalte.

DEL

Det skjer på Notodden bibliotek onsdag i neste uke, som arrangement 2 i den store planlagte serien på 11 om vår litterære arv, og hvor den setter sine avtrykk. Denne gangen blant annet om hvordan deler av den greske mytologien er gjenbrukt i dataspillet "God of War". Alexander Lyngsnes, universitetsbiblitekar ved NTNU skal belyse og vise eksempler.

- Dette blir veldig moro. Litt utenom det vanlige. Også at disse arrangementene appellerer til yngre folk - og at de bruker "God of War" er jo bare enda lurere. Jeg kommer i hvert fall på onsdag - og det tror jeg flere gjør! sier Odd Arne Lia fra Yumecon på Notodden, en forening på Notodden som i dag har 25 i crewet - og som står bak en rekke kulturelle arrangementer på Notodden de siste åra innenfor popkultur, som altså spill av ulike slag, film, cosplay.

- Vi vil altså vise hvordan klassikerne, mytene, sagnene går igjen i mange moderne kulturuttrykk. Denne gangen altså med referanser til dataspill, sier Kirstin-Nina Frønæs i prosjektgruppa for "På sporet av den litterære arv".

- Vår generasjon har jo vært litt engstelig for denne spillingen. For volden. Sinnet, aggresjonen. Nå vil vi åpne opp. Se hva som ligger i disse historiene. Og altså også gresk mytologi, fortsetter hun.

På onsdag kommer også Fridunn Karsrud, tidligere bosatt gjennom flere år på Notodden, nå universitetslektor ved UIA og profesjonell forteller. Hun vil levendegjøre noen av antikkens myter.


Artikkeltags