(TA:) Klokken 10.10, onsdag formiddag, melder Bane NOR at Bratsbergbanen på strekningen mellom Skien – Nordagutu er stengt og at toget står.

Årsaken til dette er strømproblemer. Bane NOR melder at de jobber med å rette feilen, men at de ikke vet hvor lang tid dette arbeidet vil ta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politiets operasjonsleder opplyser at det er en kjøreledning for jernbanen som har ramlet ned. Det er ingen opplysninger om personskade, eller at tog er involvert.

TAs journalists på stedet opplyser at kjøreledningen har ramlet ned hele veien bortover.

Bane NOR melder at lokaltoget Porsgrunn – Notodden er berørt av hendelsen.

Mari Rjaanes hos Bane NOR bekrefter til TA at problemet ligger i en kjøreledning, men hendelsesforløpet kjenner de så langt ikke til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det er ikke kjent for Rjaanes hvor mange passasjerer som måtte befinne seg på toget som nå står.

Hvis dette vedvarer, vil det bli alternativ transport på strekningen?

– Det er det for tidlig å si noe om. De jobber på stedet, og det blir Vy som vurderer etter hvert som de ser hvor store forsinkelsene blir., sier Rjaanes.

Bratsbergbanen

Bratsbergbanen er etter 2008 navnet på jernbanestrekningen mellom Eidanger og Nordagutu.

Før 2008 gikk Bratsbergbanen mellom Eikonrød og Tinnoset.

Banen blir betjent av Vys linje 52 som går mellom Notodden og Porsgrunn.

På den opprinnelige Bratsbergbanen finnes Norges høyeste jernbanebro, broa over Hjuksa, som går 65 meter over det laveste punktet under

- Sikrer skinnegangen

Innsatsleder for brannvernet på stedet, Ove Stokkeland, sier til TA at kjøreledningen ramlet ned i skinnegangen, og at togleder i Drammen stanset all trafikk og tok strømmen på banen.

- Vår oppgave er nå og sørge for at ingen beveger seg ut i skinnegangen. Bane NOR vil komme til stedet og sikre skinnegangen, sier Stokkeland.

Saken oppdateres.