Ikke sett fyr på tusenlappene!

RESPEKTER FORBUDET: Brannsjef Stig Selbo (t.v) ber publikum respektere totalforbudet som er gjeldende nå. Her sammen med beredskapsleder Elling Himberg Krosshus

RESPEKTER FORBUDET: Brannsjef Stig Selbo (t.v) ber publikum respektere totalforbudet som er gjeldende nå. Her sammen med beredskapsleder Elling Himberg Krosshus Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det kan bli dyrt for deg hvis du ikke følger totalforbudet mot bruk av åpen ild i naturen. 

DEL

Brannsjefene i Telemark har kommet fram til et felles forbud mot bruk av åpen ild i alle Telemarks kommuner. Og lytter du ikke til forbudet, ja da kan det bli dyrt for deg!

– En utrykning koster om lag 5000 kroner, forteller brannsjef på Notodden, Stig Selbo.

Brannvesenet på Notodden slapp å utstede noen bøter ved forrige forbud, men er klare på at dette er en konsekvens dersom noen ikke respekterer forbudet.

– Lytter du ikke når vi kommer så vil vi kontakte politiet, og da blir det enda dyrere.

Politiinspektør og påtaleleder i Sør-Øst politidistrikt, Guro Siljan, opplyser om at du da vil kunne motta en bot på anslagsvis 10 000 kroner.

– Vi vurderer alle tilfellene hver for seg, og ved forrige forbud måtte vi ilegge en bot på 12 000 kroner for uaktsom bruk av ild, sier Siljan.

Dette kan du ikke gjøre

Brannsjefen forteller at lokalbefolkningen heldigvis respekterer forbudet mot åpen ild, men at de får flere spørsmål om hva som egentlig er lov og ikke.

  • Det er ikke lov å tenne bål og grille i nærheten av skog, ut- og innmark.
  • Det er ikke lov å tenne bål i strandsonen.
  • Det er ikke lov å tenne opp bål eller grille på de vanligvis godkjente og tilrettelagte bål- og grillplassene.
  • Det er ikke lov å brenne hageavfall, selv på egen tomt. Dette kan leveres inn på avfallsmottak.

Selbo presiserer at begrepet «bål» omfavner små kaffebål, bålpanner, stormkjøkken og andre kokeapparater med brennstoff.

Grill omfavner både engangsgriller, kulegriller og gassgriller.

– Ja, du kan grille hjemme

Det er foreløpig lov til å grille i egen hage med gassgrill og kulegrill. Engangsgriller er ikke lov under noen omstendigheter.

– Du kan grille i din egen hage, men vi ber deg være forsiktig. Vi legger nå et større ansvar på hver enkelt person, men dersom du er usikker så er det bedre å la være, fastslår brannsjefen.

Dersom situasjonen skulle endre seg vil brannvesenet legge ned totalforbud, også når det kommer til folks hager.

Artikkeltags