Dramatisk husbrann i Notodden

Artikkelen er over 1 år gammel

En kvinne er savnet og naboer er evakuert etter en boligbrann på Notodden lørdag kveld.

DEL

Det brenner kraftig i et hus i Petter Hognestadsgate på Notodden. Politiet mener det er spredningsfare.

Politiet melder at en mann er kjørt til sykehus med brannskader. Mens det er en kvinne det foreløpig ikke er gjort rede for.

Brannmannskapene er i gang med slokking.

Brannen er omfattende og det ser ut til å brenne  i andre etasje og på loftet i huset.

- Flermannsboligen er nå overtent, og brannvesenet jobber for å hindre spredning. Nærmeste hus evakuert, sier operasjonsleder Marius Fosvold ved Sør-Øst politidistrikt.

Syv personer skal være registrert på adressen. Avisen Varden melder at det er totalt seks leiligheter i bygger, som ligger i nærheten av sykehuset.

– En mann er sendt til sykehus med brannskader. Vi vet ikke noe om omfanget, men han er overført fra Notodden til Skien, forteller operasjonslederen i politiet  til TA.

De resterende med bostedsadresse på det aktuelle stedet er gjort rede for, men det er altså en kvinne som er savnet.

– Vi er usikre på hvem denne kvinnen er. Hun er polsk i 50-årene og så vidt vi vet, har hun ikke permanent bolig på stedet. Noe som byr på utfordringer. Vi jobber med å finne ut hvem hun er, sier politiet til TA.

Ifølge politiet ser det ut til at brannen har startet i tredje etasje. Brannen er så omfattende at det ikke er mulig for brannvesenet å redde bygget, som på folkemunnet går under navnet Tinnesvillaen.

Brannen kan sees over store deler av Notodden. Klokka 22,10 brenner det fortsatt kraftig.

Artikkeltags