Etterslukking av brannen pågår fortsatt

Av

Politiet bekreftet ved midnatt at en kvinne er funnet omkommet i huset som begynte å brenne i Hjartdal torsdag kveld.

DEL

Klokken 09.30 fredag morgen, opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød at brannvesenet fortsatt foretar etterslukking av brannen som oppsto torsdag kveld.

– Huset har brent ned til grunnen, og brannvesenet har drevet med etterslukking og vakthold på stedet i natt. De er fremdeles der oppe for å forhindre at det eventuelt skal blusse opp igjen, forteller Gunnerød til Telen.

Det var like etter klokka 21.20 at politiet mottok den første meldingen om husbrann. Brannen ble lokalisert til området ved Kåsa hyttepark, like før Hjartsjåvatnet.

– Forbipasserende som kom kjørende på E134 hadde lagt merke til røykutvikling fra boligen i Kåsa hyttepark i Hjartdal. De valgte derfor å kjøre tilbake og ned til boligen da de så at huset brant, fortalte innsatsleder på stedet i går kveld, Thor Einar Bakken.

Innsatsleder Thor Einar Bakken

Innsatsleder Thor Einar Bakken Foto:

Da nødetatene kom til stedet, var det åpne flammer som møtte dem. Brannvesenet fra Notodden og Seljord startet umiddelbart med slukningsarbeidet.

Omkom i brannen

Politiet fikk raskt bekreftet av naboer at det bodde en eldre kvinne i huset. Like over midnatt bekreftet politiet at kvinnen i 90-årene var omkommet i brannen.

Politiet har besluttet å sende den omkomne til rettsmedisinsk obduksjon.

– Politiet har satt i gang etterforsking, og avhør foretas, meldte innsatsleder Thor Einar Bakken i Sør-Øst politidistrikt til Telen natt til fredag.

Brannvesenet foretar etterslukking av brannen. Boligen sto ikke til å redde.

Brannvesenet foretar etterslukking av brannen. Boligen sto ikke til å redde. Foto:

Venter kriminalteknikere

Rundt klokka 23.00 lå røyken tykk flere kilometer nedover dalen. Brannvesenets tankbiler forlot stedet på et tidspunkt for å fylle/lete etter et sted de kunne fylle vann for å fortsette slukningsarbeidet.

Beredskapsleder i Notodden brannvesen, Elling Himberg Krosshus opplyste da om at det ikke var fare for spredning til naturen, så lenge været holdt seg utover natten og vinden ikke ville blåse opp.

– Det har vært brannvakt på stedet i natt. Vi kommer til å undersøke stedet når det blir kaldt nok og klart for kriminalteknikerne, slik at vi kan finne brannårsaken, opplyste Gunnerød fredag morgen.

Brannvesenet fra Seljord og Notodden sendte ut alt tilgjengelig mannskap for å slukke brannen i Hjartdal.

Brannvesenet fra Seljord og Notodden sendte ut alt tilgjengelig mannskap for å slukke brannen i Hjartdal. Foto:

Artikkeltags