Gunvor håper sokkene varmer

GAVE SOM VARMER: Gunvor Bakken hadde mandag formiddag med seg en kurv full av ullplagg til Geir Jensen i resepsjonen i Bok & Blueshuset. Der kan ting til Petter Uteligger leveres frem til onsdag ettermiddag. Gavene bør først og fremst være til voksne og det er en fordel om det ikke pakkes inn som gaver på grunn av sortering i etterkant.

GAVE SOM VARMER: Gunvor Bakken hadde mandag formiddag med seg en kurv full av ullplagg til Geir Jensen i resepsjonen i Bok & Blueshuset. Der kan ting til Petter Uteligger leveres frem til onsdag ettermiddag. Gavene bør først og fremst være til voksne og det er en fordel om det ikke pakkes inn som gaver på grunn av sortering i etterkant. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er flott hvis noen kan ha glede og nytte av det jeg lager for å fylle tiden, sier Gunvor Bakken og gir bort både sokker, genser og skjerf til folket på gata i Oslo.

DEL

I anledning det svært populære Petter Uteligger-foredraget på Notodden onsdag, er det satt i gang en innsamling av varme klær som Petter Nyquist kan få med seg tilbake til gatemiljøet i hovedstaden. Nå kan det leveres på Bok & Blueshuset fram til onsdag ettermiddag.

Fylte opp kurven

Gunvor Bakken rev ut artikkelen i Telen og merket seg datoen for innlevering. Hun visste at hun hadde sokker og skjerf liggende som hun ville gi til formålet.

– Jeg er veldig glad i håndarbeid for å ha noe å gjøre. Og da blir det jo noen sokker av restegarn og litt skjerf og sånn. Og det gjør jo ingen nytte ved å ligge hjemme, sier Bakken til Telen.

Hun hadde kurven full av varme plagg da hun kom til resepsjonen i kulturhuset mandag formiddag og overleverte til Geir Jensen. Fra før hadde han fått inn blant annet innkjøpte hansker, sokker, strømper, votter og sitteunderlag.

Alt som leveres inn overrekkes Petter Nyquist som gave fra Notoddens innbyggere. Han tar det med seg tilbake til hovedstaden og leverer til samarbeidspartnerne i Uteseksjonen i Oslo, som sørger for utdeling til dem som bor og lever store deler av døgnet på gata.

Stort engasjement

Svært mange ble rørt av TV-dokumentarserien «Petter Uteligger» på TV2 i 2015, som viste et hardt og trist, men også hjertevarmt miljø blant Oslos uteliggere og narkomane. Filmskaper og eventyrer Petter Nyquist flyttet ut på gata i 52 dager for å oppleve hvordan det livet er. Seerne fikk se hvor skummelt, kaldt og vanskelig han syntes de første døgnene var, men fikk også se hvordan gatefolket tok vare på hverandre.

RØFT: Petter Nyquist var uteligger i førjulstiden og julen i 2014 for å dokumentere livet på gata. Det ble til en tankevekkende dokumentarserie.

RØFT: Petter Nyquist var uteligger i førjulstiden og julen i 2014 for å dokumentere livet på gata. Det ble til en tankevekkende dokumentarserie. Foto:

Prosjektet ga Petter Nyquist et unikt innblikk i gatemiljøet – og et engasjement som lever videre. Han har laget to-tre TV-serier i ettertid om mennesker med store narkotikaproblemer: «Petter Uteligger: De pårørende", "Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp» og «Petter Uteligger: En ny sjanse» om åpningen av kafeen =Kaffe som blir drevet av narkomane og organisasjonen =Oslo.

VENNER: Én av dem som tok seg av Petter Nyquist på gata var Svein Stang. De er gode venner den dag i dag selv om de lever temmelig ulike liv.

VENNER: Én av dem som tok seg av Petter Nyquist på gata var Svein Stang. De er gode venner den dag i dag selv om de lever temmelig ulike liv. Foto:

Onsdag holder Petter Nyquist foredrag både for Sykehuset Telemark på Notodden på dagtid og i Bok & Blueshuset på kveldstid. Hilde Hem hadde 250 gratisbilletter å dele ut – og de forsvant i løpet av bare fem timer. Svært mange flere ønsket seg en plass på foredraget, men det var rett og slett fullt.

Heller ikke Gunvor Bakken fikk billett, men alle som har latt seg engasjere og berøre av Uteligger-seriene er velkommen til å gjøre som Gunvor og støtte med sokker, votter, tepper, luer eller annet som kan varme i høst og vinter.

Artikkeltags