Blues Brothers kommer

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

The Original Blues Brothers Band, med originalbesetningen fra filmen fra 1980, spiller på Bryggekonserten lørdag under Notodden Blues Festival.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er gjort kjent på en pressekonferanse som pågår nå.

–Vi har fått satt sammen det originale bandet spesielt for Notodden. Vi samarbeider med en festival i Sveits, der de også skal spille, så de skal spille på Notodden og Sveits, sier kunstnerisk leder Jostein Forsberg.

Kjempesuksess

The blues Brothers ble altså en kjempesuksess i 1980 dag filmen – og senere soundtracket med musikken fra filmen ble lansert.

John Belushi og Dan Aykroyd i de to viktigste rollene skapte en enorm interesse for blues på 80-tallet og seinere. Hvem husker ikke de svarte hattene og solbrillene som dukket opp på Notodden ...

Den amerikanske filmen spilte inn 115 millioner kroner til sammen. Oppfølgeren Blues Brothers 2000 floppet imidlertid økonomisk.

Gammel helt

Men Forsberg og co. har flere godbiter å presentere i formiddag. For å komplettere Bryggekonserten er Warren Haynes band hyret inn. Mannen er kjent som gitarist i det gjenforente Almann Brothers Band fra 1989 av – og ifølge festivalens Forsberg også fra legendariske Grateful Dead.

Med andre ord – en rocka Bryggekonsert, som også omfatter Notodden Road Show, med blant annet Kåre Virud, Trond Ytterbø, Margit Bakken og Rita Engedalen., backet av Spoonful of Blues.

For å komplettere ytterligere er Beth hart hyret inn til å spille på Brygga fredag, samme konsert som supergruppa Black Country Communion, som Telen har omtalt tidligere.

Artikkeltags