–Mer kultur gir bedre helse

Må bygges: Utvalgslederen mener Bok- og blueshuset er viktig for folkehelsa.

Må bygges: Utvalgslederen mener Bok- og blueshuset er viktig for folkehelsa.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Bygging av Bok- og blueshus på Notodden vil gi folk bedre helse, og kommunen kan spare penger.

DEL

Uttalelsen kommer fra leder i utvalg for kultur- og stedsutvikling i Notodden, Åslaug Sem-Jacobsen.

Sp-politikeren referere til en av norges største folkehelseundersøkelser; HUNT (helseundersøkelse i Nord-Trøndelag – del av NTNU), som også er en av de største internasjonalt. Den slår fast at alle som konsumerer, utøver og er opptatt av kultur, har bedre helse enn andre. Dette gjelder spesielt psykisk helse, da det er påvist at kulturbrukere er mer tilfredse med livet og har langt mindre forekomster av angst og depresjon.

Les mer om bok og blueshuset på våre temasider!

Og når Folkehelseprofilen 2012 for Notodden viser at langt flere her har psykiske lidelser enn ellers i landet, konkluderer Sem-Jacobsen med at et Bok- og blueshuset vil gi god helseeffekt. Hun håper flere politikere tar hensyn til dette faktum når de skal stemme over bygging av Bok- og blueshus på torsdag, slik at byggingen kan komme i gang kjapt.

– Som leder av kultur- og stedsutviklingsutvalget, vil jeg, uansett resultat i kommunestyret, jobbe videre for å tilrettelegge for så mye kultur som mulig, fordi dette vil gi bedre helse blant kommunens innbyggere. sier Sem-Jacobsen.

Les hele saken i dagens papiravis.

Artikkeltags