Brygga redder festivalen

Fullt av folk: Det var fullt av folk på brygga i dag, trolig nærmere 6000.

Fullt av folk: Det var fullt av folk på brygga i dag, trolig nærmere 6000.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

En fullsatt bryggekonsert, takket være gode band og strålende vær, sikrer Notodden Blues Festival overskudd.

DEL

I dag var det mer enn 5000 mennesker innenfor portene, kanskje nærmere 6 000. Fredag var det over 4 000 innenfor portene. Og salget av drikke gikk strykende. dette er utvilsomt svært hyggelig for festivalen og for hele Notodden. Vi tar sjansen på å slå fast at vi nå har lagt grunnlaget for jubileumskonserten kommende år.

Koste seg

De mange tusen på brygga koste seg i godværet. Ikke minst takket være Notodden Roadshow, som åpnet, ja nettopp, showet, Deretter fikk vi møte Warren Haynes Band og ikke minst The Original Blues Brothers Band som en verdig avslutning. Et solid band med solid blåserrekke. Gamle gode funky låter og naturligvis, som vanlig, party. Og publikum var med.

Warren Haynes

Vi holder for øvrig en knapp på Warren Haynes. Frontgitaristen i The Allman Brothers og ikke minst i The Grateful Dead.

Og ikke minst har hans att sammen et band som må betegnes som vanvittig bra. om vi kan bruke dette adjektivet i denne sammenheng. Sangeren Ruthie Foster gjør et hele komplett.

Vi skal ikke si at det ble en nedtur å høre bluesbrothers etterpå, men det ble annerledes. veldig annerledes. Musikalsk sett.

For Warren Haynes tok grep umiddelbart og han holdt det gjennom hele konserten. Det var en av de opplevelsene vi ønsket ikke skulle ta slutt. Vi ville kort og godt ha mer.

Brygga svinger

Brygga på Notodden er en konsertarena av de store. Vel å merke i godt vær. I så måte er det ens stor sjanse å ta for festivalledelsen å satse så mye nettopp på de konsertene som avholdes der- i år har det vist seg å være riktig. Mer enn riktig, kanskje, fordi dette må ha vært ens solid melkeku også økonomisk.

Og i år er økonomien viktigere nær sagt en noensinne. Vi kjenner ikke resultatet ennå, det gjør heller ikke festivalledelsen, men dette må ha gått bra. Det er vi rimelig sikre på allerede nå. Ikke minst om vi skal dømme ut fra smilene vi ser hos festivalledelsen.

Artikkeltags