Mindre fyll - mer musikk

De fleste som drar til Notodden på festival gjør som disse; koser seg med musikken. Stadig flere kommer derimot for festens skyld.

De fleste som drar til Notodden på festival gjør som disse; koser seg med musikken. Stadig flere kommer derimot for festens skyld. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Notodden Blues Festival må fokusere på musikk og få bukt med fylla.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det sa Arild Andersen på vegne av en gruppe utflytta entusiaster av Notodden Blues Festival på et åpent møte i går kveld.

Klar tale

Andersen sto sammen med Tor Kristian Lund, Jon Olav Hovde og Bård Moe om karakteristikken av festivalen slik de mener den har utviklet seg.

– Den beste investeringen festivalen kan gjøre er å bruke 200 000 ekstra på politiberedskap for å rydde opp i fyll, drikking på offentlig sted og fyllerør. Det skader festivalen, mente Tor Kristian Lund.

Musikalsk fokus

Arild Andersen mente festivalen må gjøre hva den kan for å få fokuset tilbake til musikken. Arbeidsgruppa er en av 10 grupper som har deltatt i enfrivillig idédugnad for å komme den kriserammede festivalen i møte.

– Spesielt på dagtid må antall skjenkesteder reduseres dramatisk, mente Andersen.

Flotte innspill

Nå var det ikke på noen måte bare fyll det handlet om på det åpne møtet.

Fra flere grupper kom det ønske om å få tilbake små, intime klubber, nye spillesteder knyttet til opplevelse, ønske om at Dyrsku-preget må bort fra Storgata og at antall artister på hver scene bør kunne reduseres fra dagens tre. Også et lukket sentrum med inngangspenger ble luftet.

Les mer om møtet i papirutgaven i Telens papirutgave i morgen.

Artikkeltags