Betydelig snøskredfare i fjellet

SNØSKREDFARE: Skal du ut i terrenget i fjellet, så vær svært forsiktig med hvor du beveger deg. (illustrasjonsfoto)

SNØSKREDFARE: Skal du ut i terrenget i fjellet, så vær svært forsiktig med hvor du beveger deg. (illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis du skal bevege deg ut i terrenget i Tuddal og Vest-Telemark, så vær obs på snøskredsituasjonen.

DEL

På grunn av mildværet og nedbøren i helgen har meteorologene varslet om betydelig snøskredfare i Tuddal og Vest-Telemark disse dagene.

Det er tre farenivåer i yr.no sitt varslingssystem: gult for moderat fare, oransje for stor fare og rødt for ekstrem fare. Nå ligger varselet på oransje farenivå.

Mer spesifikt beskrives snøskredproblemet som fokksnø (flakskred) og vedvarende svakt lag (flakskred).

"Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Generelt anbefales det å unngå skredterreng. Skred kan treffe enkelte skredutsatte veier og en sjelden gang bebyggelse" står det å lese på yr.no mandag.

Det er også varslet om vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge tirsdag og onsdag på grunn av sterk vind.

Langtidsvarselet for Tuddal antyder kuldegrader hele tirsdagen, fulgt av stigende temperaturer utover i uken. Det skal stort sett være varmegrader onsdag, torsdag og fredag, da det er meldt opp mot åtte varmegrader midt på dagen, før temperaturene daler noe gjennom helgen og starten av neste uke. Meteorologene anbefaler rød skismøring, felle- eller rubbski fremover.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken