– Med bakgrunn i smittesituasjonen i Grenlands-området, lokal smitteutvikling, russefeiring, samt økt reisevirksomhet i forbindelse høytidsdager har beredskapsledelsen i Notodden i dag besluttet å innføre en ny lokal forskrift vedr. påbud om bruk av munnbind i butikker, kjøpesenter og liknende, skriver beredskapsledelsen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Påbudet gjelder fra 11. mai kl. 23.59 til og med 24. mai kl. 23.59.

Beredskapsledelsen vil også anbefale at man unngår reiser til kommuner med store lokale utbrudd de neste 14 dager og oppfordre alle, men spesielt russen til å laste ned appen Smittestopp.

Økende smittetrend

Den siste uken er det registrert 10 nye smittetilfeller av covid-19 på Notodden, det gjør at smittetrenden nå betegnes som økende. Kommunens risikonivå er hevet fra en til to. Beredskapsledelsen i kommunen oppfordrer befolkningen til å være påpasselige med hånd og hostehygiene, begrense antall nærkontakter og unngå unødvendige reiser, spesielt til områder med stor smittespredning, Grenlands-området er her presisert.

Siden mars 2020 er det registret 84 smittetilfeller av korona på Notodden. 29 % av befolkningen over 18-år har fått første vaksinedose per 10. mai.