Gå til sidens hovedinnhold

– Bar ut alkoholen i kleskurv

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til lørdag har innbruddstyver tatt seg inn på uteserveringen til Bellman pub, brutt opp et kjøleskap og båret med seg alt de klarte.

Hendelsen har skjedd mellom klokka 03.30 og 06.30 natt til lørdag. Dette er det eneste tidspunktet det ikke har vært ansatte tilstede på puben.

– Det var vaskedama som fant det sånn som dette da hun kom i dag tidlig, forteller Charlotte Pedersen som har ansvaret for utestedet under bluesfestivalen.

– Hun spurte etter et sopebrett for å sope opp noe glass, og jeg tenkte ikke så mye på det. Alt går jo litt på autopilot under travle dager som dette, men så kom jeg plutselig på at vi bruker jo ikke glass i bluesen. Vi bruker jo kun plast. Det var da jeg løp opp for å sjekke hva som hadde skjedd, forteller hun.

Synet som møtte Pedersen var et tilnærmet tomt kjøleskap og knuste glassflasker.

– Kjøleskapet fylles opp hver kveld slik at det er klart til åpning dagen etter. Det var derfor lett å se at store mengder alkohol var forsvunnet. I tillegg kan det se ut som om tyvene har tatt seg en drikkepause underveis i aksjonen, forteller Pedersen og viser til bildene med knuste rusbrus-flasker.

Fraktet tyvgodset i kleskurv

Pubens uteservering ligger i andreetasje, og tyvene har dermed tatt seg opp til området ved å klatre opp utsiden av bygget, og over terrassens gelender.

Tyvene har ifølge Pedersen fått med seg større mengder øl, cider, vin og brennevin. Hengelåsen til kjøleskapet der alkoholen sto innlåst er også forsvunnet. – De har også stjålet en stor kleskurv som vi bruker som søppelbøtte. Mye tyder på at de har lagt tjuvgodset i kurven før de dratt det med seg ut av restauranten.

Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelser.

Kommentarer til denne saken