1,8 mill. ekstra til tre barnehager i Notodden

FORNØYD: f.V. Venstres Torgeir Fossli, Frps Einar Iversen, Høyres Tonje Harbek Brokke og KrFs Torgeir Ljosland er glad for de 1,8 millionene ekstra til tre barnehager i Notodden.

FORNØYD: f.V. Venstres Torgeir Fossli, Frps Einar Iversen, Høyres Tonje Harbek Brokke og KrFs Torgeir Ljosland er glad for de 1,8 millionene ekstra til tre barnehager i Notodden.

Tre barnehager i Notodden har fått 1,8 millioner kroner ekstra av regjeringen for å styrke bemanningen. Det er de fire gruppelederne i de fire regjeringspartiene i Notodden glad for.

DEL

- Dette styrker bemanningen i barnehagene, det styrker kvaliteten - og det er bra for barna. Klart vi er glad for det. Det er også bra at regjeringen følger opp løftene sine, sier KrFs  Torgeir Ljosland, Høyres Tonje Harbek Brokke, Frps Einar Iversen og Venstres Torgeir Fossli i Notodden-politikken

Satsene i bemanningsnormen er også økt med 130 000 kroner kroner siden 2018. Det betyr at Betania, Betesda og Trolldalen private barnehager hver får nesten 600 000 kroner i økt tilskudd for å øke bemanningen i år. Betesda og Trolldalen har fått før. Betania får for første gang.

Nye krav

-  Våren 2018 vedtok Stortinget at det innføres et krav til minimumsbemanning i barnehagene fra august 2018. Barnehagene har frem til 1.august i år (2019) på å oppfylle kravet.  Barnehagen er en trygg omsorgsarena med gode fang å krype opp i, men det er også en arena for å lære gjennom lek. Det viktigste for god kvalitet i barnehagene er nok trygge voksne. Derfor er vi glade for at Notodden kommune har fått nesten 1,8 millioner kroner til flere ansatte i barnehagene, sier de fire.

Og fortsetter:

- Regjeringen har strammet inn kravet til antall barnehagelærere og innført et minstekrav til bemanning i barnehagene. Dette er bra for barna, men kan være vanskelig for de minste barnehagene å få til. Derfor får de ekstra penger i år også for å gjøre det enklere å oppfylle kravene.

Artikkeltags