Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke tillit til Listhaug

Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen fra Heddal vil stemme for et mistilligsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug.

Reaksjonen kommer etter Listhaugs Facebook-innlegg i forrige uke hvor hun hevder Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet

"I dag gir vi landets justisminister den sterkeste kritikken som det går ann å gi, for hennes splittende, sårende, drøye og kalkulerte opptreden for å ramme Arbeiderpartiet på Facebook. Men kommer hun til å forstå alvoret selv? Kommer hun til å bry seg? Kommer hun til å endre seg? Hun har jo fortsatt ikke bedt om unnskyldning....ei heller har jeg sett henne beklaget eller reagert for å stoppe alt AP-hatet som har kommet til uttrykk på egne, sitt parti eller andres Facebooksider som en følge av innlegget sitt. Det hele er til å gråte av." uttalte Åslaug torsdag.

"Nå håper jeg Erna tar grep og viser at hun er den statsministeren hun bør og skal være; med kontroll på egne rekker og en justisminister som har folkets tillit. Altså en ny en..." skrev Åslaug på sin Facebookside fredag.

Det er partiet Rødt som har utarbeidet et mistillitsforslag, og fra før har Ap, SV og Miljøpartiet de grønne varslet at de vil støtte forslaget. Det har også Senterpartiet besluttet å gjøre dersom forslaget kommer til behandling. 

– Vi freder ikke Sylvi Listhaug som justisminister. Vi er forberedt på å stemme for mistillitsforslaget på tirsdag, men Erna Solberg har nå en mulighet til å unngå en slik runde i Stortinget, begrunner Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Sp-lederen sier hun har et handlingsrom i noen dager og slår fast at det er statsministeren som bestemmer hvem som sitter i hennes regjering.

– Men kommer mistillitsforslaget til behandling, så vil vi stemme for det, sier han.

Stortingsrepresentant for Telemark KrF, Geir Jørgen bekkevold skrev på sin Facebookside torsdag kveld at han synes Listhaug bør trekke seg hvis hun ønsker regjeringen sin "alt godt" og arbeidsro fremover.

Statsminister Erna Solberg (H) sier til NTB at spørsmålet om hvordan regjeringen håndterer mistillitsforslag, kun vil bli besvart i Stortinget.

Kommentarer til denne saken