105 000 kroner til Årets Julegave på én dag

Artikkelen er over 2 år gammel

105 000 kroner om inn i løpet av auksjonen og kulturkvelden til inntekt for Årets julegave-aksjon.

DEL

- Det er helt fantastisk! Tusen takk til alle som bød og alle som kjøpte lodd. Og ikke minst tusen takk til alle bedriftene og privatpersonene som har gitt gevinster og auksjonsvarer - og alle artistene som stilte opp helt gratis og gjorde dette til en flott og varm kveld i Bok- & Blueshuset, sier Jens Marius Hammer etter at kulturgallaen var over, litt på overtid. For så mange artister var det som taket ja til å stille opp for formålet, at programmet ble sprengt.

Hundrelappene fløy

Med gaver og gevinster verdt 150 000 kroner fra næringslivet i Notodden, ble det en auksjon med rundt 50 nummer og et lotteri det finnes få maken til. Og selv om det bare var halvfullt i salen under auksjonen, så var dem som var der flinke til å by. Og auksjonariusene Ruben Kvålseth og Jens Marius Hammer sørget for at det ble både moro og tempo i budgivingen.

Hjartdalbanken slo til og bød 15 000 for maleriet "Jente med vogn" av Tor Arne Moen - men ettersom banken gjerne støtter formålet, overbød Rune Zeylon seg selv til 25 000 kroner.

Strålende start

Det var rift om både bålpanne med ved, flytur med dobbeltdekker, vip-pass til bluesfestivalen, dobbeltseng, halvårskort til Tinfos Bad  og kurs i lefsebaking blant annet.

To av de største og mest kostbare tingene ble ikke solgt der og da, men de vil bli forsøkt solgt på annet vis slik at pengene fortsatt kan komme inn på kontoen til Årets julegave.

Og til syvende og sist viste totalsummen 105 000 kroner i løpet av én lørdag, hvorav 82 700 kroner kom inn på auksjonen. Dermed er innsamlingsaksjonen sparket i gang og alle bidrag er velkommen inn på konto 2699 43 78049. Aksjonen pågår frem til julaften.

Vi kommer tilbake med mer fra kulturgallaen på telen.no søndag og i mandagsavisen.

Artikkeltags