Åpner for bruk av hytter, campinger og gjestehavner - men du må ha egen do

MANDAG: Notodden kommune gir drivere av campingplasser og gjestehavner mulighet til å åpne for besøkende igjen fra førstkommende  mandag.

MANDAG: Notodden kommune gir drivere av campingplasser og gjestehavner mulighet til å åpne for besøkende igjen fra førstkommende mandag. Foto:

Til uka kan turister og hyttefolk igjen overnatte i Notodden kommune hvis de ikke belaster det lokale og allerede pressa helsevesenet, og blant annet har egne fasiliteter for å gjøre sitt fornødne.

DEL

Som gjest må du også ta en del andre forholdsregler. Notodden kommune skriver blant annet dette på nettsiden sin;

- Det er en utfordring for en besøkskommune om du omgås med mennesker lokalt og således bidrar til smittespredning, eller om du øker presset ved å handle på lokale allerede pressede butikker. Unngår du dette kan du benytte hytte, campinger og gjestehavner i Notodden.

- Dra hjem umiddelbart

Hyttefolk og turister må som tidligere skrevet benytte egne toaletter, og årsaken er at felles sanitæranlegg skal være stengt inntil videre. Skal du oppholde deg i Notodden må du også ha eget kjøretøy til disposisjon hele tiden, og du kan for eksempel ikke dra på hytta om du er syk eller sammen med noen som er syke.

- Merker du antydning til akutt luftveisinfeksjon, må du dra hjem umiddelbart. Det er fastlegen som primært skal yte helsehjelp. I de fleste tilfeller med behov for helsehjelp, inkludert behov for testing for koronavirus og vurdering av akutt luftveisinfeksjon, kan dette vente til neste virkedag, skriver kommunen.

- Unngå nærkontakt

Hytte-, camping- og båtfolk må regne med at hvis man blir syk, vil legevakta i Notodden gjøre klare medisinskfaglige vurderinger, og i de aller fleste tilfeller vil du som besøkende bli bedt om å reise til fastlegen på hjemstedet ditt for å få helsehjelp.

I følge kommunen kan du gjerne ta en tur ut, bare du unngår nærkontakt med andre. Det vil si opprettholder to meters regelen. Videre skal du være varsom slik at du ikke kommer til skade, og på den måten belaster det lokale helsevesen og andre.

Til slutt minner Notodden kommune om å praktisere god hygiene, vask hendene ofte og lenge.


Artikkeltags