Det er med sorg jeg må informere om at Biodanza er avlyst på Notodden denne sesongen. Vi fikk ikke de 2 timene på mandager som vi absolutt trenger for Biodanza-opplevelsesprosessen.

Jeg er Biodanza lærer på Notodden siden 2017. Vår første lokasjon var Bok & Blueshuset på Notodden, og siden februar 2018 har vi alltid hatt 2 timer reservert for oss på mandager i Gymsalen i den gamle sentrumsskolen.

I hele denne perioden hadde vi ikke Biodanza bare i 2020 fra april, men høsten 2020 fortsatte vi Biodanza med restriksjoner for å holde avstand i Covid perioden. Og det har vært en veldig helbredende prosess for å hjelpe oss alle å komme gjennom denne ekstraordinære tiden sammen.

Biodanza er et system for menneskelig utvikling og integrering gjennom dans, musikk, bevegelse, emosjonelle opplevelser og mellommenneskelig kontakt.

Biodanza er ikke en dans, det er en dyp og meningsfull metode basert på bevegelse med musikk som hjelper mennesker til å bevege seg gjennom alle slags emosjonelle og fysiske vanskeligheter. Biodanza har så mange fordeler at noen ganger det er en terapeutisk hjelp i lokalsamfunnet for de som bruker disse timene. Det hjelper til med å jobbe med gamle traumer, frykt, forløse angst og jobbe med å åpne opp hjerte.

Biodanza fundamentet bygget på å vekke gleden over å være i livet, og retten til kjærlighet og kontakt for alle mennesker; kort og godt å være den vi er gjennom å leve ut våre følelser, vår kjærlighet og vårt bånd til verden.

Vi var ikke en veldig stor gruppe på Notodden, ca. 4–7 deltakere, men vi gikk sammen med Biodanza i alle disse årene fordi deltakerne følte fordelene de opplever med Biodanza.

Biodanza som metoden er basert på Biosentriske, naturlige livets prinsippene. Det er en hel serie med forsking av professorer av International Biodanza Federation, studier ble utført med ulike grupper av individer som deltok i Biodanza-prosesser. Det var personer med Parkinson sykdom, høyt blodtrykk osv., grupper av barn i ulike alders grupper som ble invitert til Biodanza klasser. Disse forskinger er publisert av Marcus Stueck, Professor in Psychology, works as Head of Research at the International Biocentric Research Academy in Leipzig. He is Coordinator of the BIOcentric research NETwork «BIONET» and Editor in Chief of theJournal Biocentric Sciences.

Studier har bekreftet at blodprøver viste betydelig forbedring i mange parametere. I barnegruppene ble kommunikasjonen forbedret i mange felt/områder, de faglige resultatene på skolen ble bedre, empatien ble naturlig gjenopprettet og mobbingen forsvant. I Italia Biodanza er inkludert i skolens/barnehagens programmer som et tilleggsfakultet. Biodanza praksis brukes i skoler og barnehager over 30 år. Mange Biodanza-skoler har blitt åpnet over hele Europa siden 1988 og verden i mer en 180 land.

I Norge ble det åpnet en Biodanza-skole av Unni Heim i Oslo i mai 2011, hvor lærere studerer i 3 år. Vi, lærere i Norge, har allerede en lærerforening som tar seg av Biodanza-lærere i Norge slik at vi kan fortsette å bringe glede og lys videre til folks hjerter med Biodanza opplevelser.

Jeg håper at ledelsen i Notodden ikke vil ta fra oss denne muligheten til å være en del av Biodanza-miljøet i Norge og gjennom bevegelse gjenvinne vitalitet, glede, kjærlighet, empati og gå gjennom livet med glede.

Utsagn fra deltakerne:

«På meg så virket Biodanza utrolig lindrende, jeg fikk ro i kroppen. Der var også banebrytende for meg, i forhold til blokkeringer som ble tydeliggjort».

«Biodanza er alt for meg, er et veldig viktig element i hverdagshelse! Viktig for kropp og sjel. Inkluderende og helende. og ikke minst veldig gøy! Mange flere på Notodden burde benytte seg av det fantastiske tilbudet Laimute gir! Lykke til Laimute. jeg håper inderlig du får en positiv reaksjon. Kanskje noen kan tilby et annet lokale, vekk fra Kommunen, kanskje en av de nye gårdeiere som vil ha nye aktiviteter.»

Det kan komme mer utsagn hvis det blir nødvendig.

Tusen takk!

Med vennlig hilsen

Laimute Berzinskaite