Gå til sidens hovedinnhold

Anne Lises trøstesang for farfar og resten av sjukeheimen

"Det kommer en dag i morgen" sang ni år gamle Anne Lise Flatland til beboere og ansatte på sjukeheimen i Hjartdal og rørte alle.

For akkurat i disse dager, med munnbindpåbud og langt mellom besøkene, var det godt å høre Anne Lise synge ordene "Du må tro og håpe at det i morgen blir det sol. Vi glemmer alt nag i morgen. Plagene vil jages vekk i morgen... Så om dagen i dag er tung og dyster, må du ikke gi opp. Nei stopp med det. Det kommer en dag i morgen. Du må tro og håpe at i morgen blir det sol."

Tjuvstartet påsken

Sangen er selvfølgelig fra musikalen "Annie" - og Anne Lise strålte om kapp med solen i sin rosa jakke. Både sangen og solen varmet tilhørerne som var invitert på utekonsert i regi av Hjartdal kulturskole og ordføreren.

Med vafler og kakao i solveggen ble det riktig så god påskestemning for beboerne på Hjartdal sjukeheim denne formiddagen. Anne Lises farfar var én av beboerne som koste seg med pledd på fanget og underholdning av beste sort i hagen.

Det var nemlig flere som underholdt denne dagen. 11 år gamle Andrea Skårdal sang "Langt å gå" akkompagnert av Gunhild Vignes på piano og i tillegg fremførte Bjørn Rugaas både visa "Sauland" og flere fine vårmelodier.

Bålkos i hagen

Én av dem som kjente igjen melodiene og koste seg veldig var John Hagen (87). Han syntes det var trivelig å komme ut i solen litt sammen med de andre. Korona-begrensningene gjør at beboerne ikke treffer verken hverandre eller andre like mye som før.

I bålpanna var det fyr som spredte velkjent bållukt i hele området.

- Vi har fått det så fint her på den nye sjukeheimen etter at vi flyttet tilbake hit 20. august. Vi gleder oss til å vise det frem for andre, sier leder Une Mjaugeto, som satte veldig pris på initiativet fra kommunen nå like før påske.

Kommentarer til denne saken