Filmen, som også har flere statister herfra, har kinopremiere over hele landet fredag, og skal ha rød løper og forfriskninger før visning på Bok & Blueshuset.

"Biter brukbart fra seg, uten at den nødvendigvis bryter ny mark i en sjanger med lange tradisjoner", er NRKs filmanmelders dom. Birger Vestmo fra Filmpolitiet i NRKs yngste radiokanal P3, mener videre at når nå Norges første varulvfilm er et faktum, har regissør Stig Svendsen laget en god versjon med definitivt norsk vri.

Ulven ser troverdig ut

Vestmo påpeker at filmen, som blant annet er spilt inn i flere av Notoddens bystrøk, samt på Rælingen utenfor Lillestrøm, godt kunne hatt enda flere skrekk-effekter, men understreker at de som er brukt er overbevisende. "Et godt og velkomment tilskudd til den norske sjangerfloraen" konkluderer han, og gir terningkast fire.

Anmelderen i Kinomagasinet triller terningen ett hakk opp til fem. Anmelder Jon Smeland Olsen skriver i sin anmeldelse at "Norge har ikke i nærheten av de samme budsjettene som Hollywood-filmer har så det er essensielt at ulven ser troverdig ut pluss litt til. Heldigvis gjør den det og jeg ble ikke tatt ut av opplevelsen et sekund på grunn av dårlige effekter." Han konkluderer med at "Vikingulven er et solid forsøk på en varulvfilm som lykkes med det den prøver på. Dette på grunn av gode ideer som spinner videre på kjente sjangerkonvensjoner, gode skuespillerprestasjoner og effekter både praktiske og digitale av øverste kaliber."

"Noe tam, treig og flat"

Filmfront lar seg ikke imponere like mye. Anmelder Tore André Øyås synes filmen oppleves som noe tam, treig og flat, og mener det kan skyldes at handlingen går for sakte fram til den tar av. Han mener også at filmen ikke vil skremme voksne, selv om han gir filmens effektbruk tommel opp. "Selve vikingulven ser riktig så bra ut, og den overforbrukes for så vidt heller ikke, noe som jo er bra."

Øyås mener Vikingulven fortjener tre på terningen, og begrunner det slik: "At selveste the hound of the Baskerville plutselig angriper den lille bygda Nybo kunne vært så veldig mye mer fengende, og spennende. Den føles veldig trygg, enkel og greit gjennomført, og er som nevnt positivt saftig av seg, det skal den ha. Som førstegangs- og introduksjonsfilm for yngre ungdom til varulvfilmer, kan dette alltids funke langt på vei. Er du derimot over 18 år, er det lite som vil skremme deg her."

Hvor er vikingene?

Cinemas Kristian Krogstad skriver en lang anmeldelse som også tar for seg historikken til den spesielle varulvfilmsjangeren, og enkelte av dens mest viktige bestanddeler. Krogstad har bitt seg fast i navnet på filmen og spør: "Hva skjedde med vikingmytologien?" Han foreslår selv at det kanskje kan være et grep som spares til en eventuell oppfølgerfilm. I motsetning til konkurrenten i Filmfront, tror han imidlertid at filmen kan treffe både 15-åringene den har aldersgrense ved, og et mer voksent publikum, og gir filmen terningkast fire.

Stavanger Aftenblad mener vi ikke trenger filmen i det hele tatt, Mens Dagsavisen mener den biter fra seg.

"En av de beste varulvfilmene"

Filmmagasinet slår til med 8 av 10 på vurderingen av filmen, og anmelder Thor Aaberg tar fram de rosende ordene:

"Filmen utmerker seg på flere plan: utmerket action, sjeldenheten av å se en ung jente i hovedrollen i en slik film, og at den er den første av sin sjanger i Norge. (...) Vikingulven er rett og slett en av de beste varulvfilmene jeg har sett. Ettersom dette er en sjanger hvor det er veldig lett å tråkke i baret, var jeg noe skeptisk på forhånd, men ble svært positivt overrasket. Det er noe jeg finner herlig tilfredsstillende med å se en varulv herje rundt i bygdenorge!"