Gå til sidens hovedinnhold

Alle ansatte på hjemmekontor

Artikkelen er over 1 år gammel

- Regjeringens anmodning om at alle med mulighet tar hjemmekontor, følger vi til punkt og prikke.

De nye koronatiltakene

Det sier redaktør Jens Marius Hammer. Det fører til at kontoret i "Brunosten" i Hydroparken ikke er bemannet til og med 18. januar. Alle medarbeidere når du på telefon.

Ber om en håndsrekning

- Selv om Notodden og Hjartdal har hatt et svært begrenset og kontrollert smittebilde, er det all grunn til å bli med på denne langvarige helsedugnaden til beste for oss alle. Det legger selvsagt en begrensing på hvordan vi kan lage en aktuell avis sju dager i uka på nett og tre dager i uka på papir, men vi høstet erfaring etter 12. mars i fjor da vi var "nedstengt" i åtte uker, sier Hammer.

- Vi er svært takknemlige hvis intervjuobjekter og andre kan sende oss bilder slik at vi får illustrert artiklene. I helt påkrevde tilfeller vil journalistene rykke ut, men skal da bruke munnbind, holde minst to meters avstand og bruke zoom på kameraene, sier Hammer, som vet de fleste er i stand til å sende oss bilder med dagens digitale fotoapparater i smarttelefonene.

Markedsavdelingen parat

- Telen er for næringslivet den viktigste, lokale markedsplassen og våre medarbeidere arbeider aktivt i markedet gjennom digitale løsninger med kunder. De sitter parat og det er bare å slå på tråden, så løser det meste seg, sier markedssjef Harald Skårnes.

- Disse tiltakene rammer næringslivet på en helt annen måte enn det vi så 12. mars i fjor. Dessuten har både våre kunder og vi som bedrift høstet nyttig erfaring som bidrar til at samfunnsaktiviteten ikke på noen måte blir lammet slik vi så i mars, april og delvis mai, så vi er langt mer optimistiske enn vi var da koronaen slo til første gang, poengterer Skårnes.

Viktig samfunnsrolle

- Telen har en viktig samfunnsrolle og kjører alle nyheter knyttet til koronatiltak som regjeringen eller de lokale smittvernledelsene ønsker å publisere. Vi skal gjøre vårt til at denne runden av koronatiltak skal få den ønskede effekten med redusert smitteomfang og smittespredning, sier Hammer.

Det er viktig at vi alle bidrar etter en jule- og nyttårshelg hvor de fleste av oss har hatt nærkontakter vi ellers ikke ville hatt gjennom familie og venner og hvor mange har kommet hjem for å møte sine familier og venner. Det har selvsagt økt smitterisikoen og som bedrift ønsker vi å bidra til rask og korrekt informasjonsstrøm som kan bidra til å begrense smittebildet, sier Hammer.

Telen er lokalt lim

- Telen har også en såkalt kritisk samfunnsrolle og må ikke pådra seg intern smitte. Får vi et smitteutbrudd som lammer bedriften, vil Notodden og Hjartdal ikke ha lokalavis på nett sju dager i uka og papir tre dager i uka, poengterer Hammer, som har pålagt sine ansatte et regime, også privat, slik Erna Solberg ba om søndag kveld.

- Lokalaviser blir ofte omtalt som lim i lokalsamfunnet og det ønsker vi å være. Derfor tar alle våre ansatte de nye koronatiltakene høyst alvorlig, sier Hammer.

Kommentarer til denne saken