Gå til sidens hovedinnhold

Aleksander (21) imponerte mot landets beste utøvere

NOTODDEN: Aleksander Kalbekkdalen fra Notodden havnet på 5. plass i den åpne klassen under NM-veka i helgen.

(TA): Forrige uke skrev TA om Aleksander Kalbekkdalen som deltok i NM i speedenduro under NM-veka i helgen. Resultatet i juniorklassen ble ikke helt som han håpet på.

– Det var høyt nivå over hele linja. På trening leverte jeg godt, og jeg kom inn med en god følelse til finalene på søndag. Finalen i junior ble preget av en svak start, noe som resulterte at jeg havnet bak i gruppen, og ble sperret når jeg prøvde å manøvrere meg framover, forteller han til TA på mandag.

Han hadde som målsetting å klare pallplass i juniorklassen, men den svake starten ødela for muligheten.

– Jeg kom meg til slutt forbi han som lå på 4. plass, men gapet som hadde bygget seg opp var for stort, så jeg måtte ta til takke med den. Sånn er gamet, det var høyt nivå, sier han.

De fem raskeste juniorene fikk også stille i den åpne klassen hvor landets aller beste utøvere sto til start. Etter en fantastisk start dabbet det litt av, men likevel leverte han over forventning.

– Finalen i åpen var langt bedre for min del, til tross for at feltet var preget av gode sjåfører som har skapet fullt av både nasjonale og internasjonale medaljer. Jeg kom ut som nummer tre bak to av landets beste sjåfører, og holdt den fram til midtveis i løpet. Da gjorde jeg en feil som kostet meg to plasseringer, sier 21-åringen.

– Jeg er likevel godt fornøyd med 5.-plassen. Det var kun vinneren av juniorklassen som var før meg i åpen av dem som stilte fra juniorklassen, så det må jeg si meg fornøyd med, avslutter han.

Neste løp for Aleksander er den andre EM-runden som går i Tsjekkia 7–9 august.

Kommentarer til denne saken