Gå til sidens hovedinnhold

Skal tømme Norsjø for fisk

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag til lørdag går konkurransen Kotkongen av stabelen for første gang. I løpet av 24 timer skal fiskere sanke som mange arter og så store mengder fisk som mulig.

– Det finnes uante muligheter i Norsjø, det er så artsrikt og ikke minst er det bra muligheter for å få stor fisk, sier Tor Arne Hegna fra Sauherad jeger og fiskeforening.

Fra barne tv-tid fredag og i løpet av de neste 24 timene får ivrige fiskere muligheten til å tevle på lag eller individuelt i Kotkongen 2017. Det kan være maksimalt fire på hvert lag og det er lov å fiske fra båt og fra land. Lagene kan enten benytte en båt, inntil to kanoer eller fire kajakker.

Så mange som mulig

Det er flere måter å sanke poeng på. Laget som får flest fisker innen hver art får ett bonuspoeng for den arten. Det laget som får den lengste fisken innen hver art får også et bonuspoeng. Det er altså mulig å få tre poeng per art.

På lista står det 14 arter: Laks, Ørret/sjøørret, sik, røye, krøkle (kot), gjedde, abbor (tryte), karuss, suter, ørekyte, trepigget stingsild, nipigget stingsild, elveniøye, bekkeniøye.

– Elveniøye eller bekkeniøye er ikke enkel å få. Den er egentlig ikke en fisk, men en parasitt som kan bli veldig stor. Karuss er heller ikke særlig enkel å få. Samtidig så vet vi at norgesrekorden på sute er satt i Lunde, så vi vet at det er stor sute i vassdraget, sier Hegna.

Ingen ambisjoner

Konkurransen er altså den første i rekken av det Sauherad JFF håper vil bli en tradisjon. Kotkongen 2017 ble trommet sammen i forbindelse med Sankthansrock på Akkerhaugen rocksamfunn og happeningen rundt Telemarksveka.

– Vi har ingen ambisjoner i år, men håper at det blir moro. Vi sier ingenting om fiskemetoden og lagene får lov til å splitte seg opp og bruke forskjellige strategier, sier Hegna som minner om at fiskekort er påbudt for de over 16 år.

– Hvert år får folk ørret over ti kilo og gjedde på 15–16 kilo, så her er det full mulighet til å ta en norgesrekord, lokker Hegna.

Kommentarer til denne saken