Picasa

6.klassingene om korona-hverdagen: Mathias (12) og Niri (11)

Mathias (12) prøver å tjene litt penger innimellom hjemmeskole-oppgavene. Niri (11) synes det er fint å få være mye med hunden sin, selv om den elsker å bite folk i fingeren.
Av
Publisert

På Høgås skole fikk 6.-klassingene i oppgave å fortelle om hvordan de har det i hverdagen for tiden. I et samarbeid med elevene og deres lærer Anne Turid Ormåsen vil Telen de neste dagene vise barnas tekster og la dem selv fortelle om sin korona-hverdag.

Mathias Johannesen (12)

Mathias Johannesen

Mathias Johannesen Foto:

- Hva gjør du for tiden?

- Jeg gjør hjemmeskole-oppgaver, og er ute i garasjen og lager ting. I tillegg hopper jeg på trampoline, og spiller Fortnite. Jeg prøver også å tjene litt penger.

- Vi starter dagen med et Zoom-møte klokka 09.00-09.30. Klokka halv ti starter vi å jobbe med skolearbeid. Da har vi en matte-økt og diverse andre fag. Vi har en matpause og noen gym-aktiviteter.

- Hva gjør du for å unngå å kjede deg?

- Jeg snakker med vennen mine nesten hver dag på en app som hater house party. Det er på en måte en FaceTime-app bare at du kan snakke med 8 venner på likt. Hvis jeg kjeder meg, kan jeg spille Fortnite, eller jeg kan gå ut og bruke fantasien og lage noe.

- Jeg savner å være med venner og familie. Jeg savner også å kunne reise til for eksempel Oslo til onkel og søstera mi. Selv om jeg savner disse tingene går det greit, jeg finner på ting.

Niri Tvervik (11)

Niri Tvervik

Niri Tvervik

Hva gjør du for tiden?

- På morgenen, etter at jeg har stått opp og spist frokost, møter jeg på Zoom, der forklarer lærerne de forskjellige fagene for dagen. Når jeg jobber med skole kan jeg ringe med andre medelever for å samarbeide. Da har vi fra 3 til 5 fag hver dag. Etter skolen prater jeg med tremenningen min. I løpet av dagen er jeg med søskenbarna mine og naboen. Når jeg er med naboen spiller vi fotball. Jeg har en hund jeg er mye med.

- Hva gjør du for å unngå og kjede deg?

- Jeg er med hunden min, prater med tremenningen min. Er ute med søskenbarna mine og naboen min. Spiller fotball i gården og er i hagen med hunden.

- Når jeg er med hunden, løper han etter meg eller en ball. Han elsker å bite folk i fingeren. Søskenbarna mine er også med hunden min noen ganger.

- Jeg spiller og snakker med venner på Playstation. Jeg kjører classywalk og elsparkesykkel hver dag.

Artikkeltags