Endelig seier for May Britt

BESTE SAULENDING: May Britt Schia ble kåret til beste Sauland-løper under rennet på hjemmebane lørdag, og hoved­personen var veldig godt fornøyd med sitt eget løp.

BESTE SAULENDING: May Britt Schia ble kåret til beste Sauland-løper under rennet på hjemmebane lørdag, og hoved­personen var veldig godt fornøyd med sitt eget løp.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

telen for 20 og 40 år siden – Endelig, jublet May Britt Schia, i det hun gikk over målstreken på lørdagens seks kilometer klassisk under landsrennet i Sauland. Hennes hardeste konkurrent, Ella Gjømle fra Stathelle IL, ble slått med over halvminuttet.

Foruten seier i klasse 18/19-år, ble også May Britt belønnet med pokal for beste Sauland-løper under rennet, og det på en dag hvor Sauland-løperne stakk av med hele sju 1.-plasser totalt på hjemmebane.

Selv om det bare var to løpere i klassen, var løpet et tydelig bevis på at det er i ferd med å løsne for May Britt. Ella Gjømle har slått May Britt i klassisk i deres innbyrdes oppgjør tidligere i år, og med tanke på at begge hører hjemme blant de 10 beste på landsbasis på en god dag, er seiersmarginen på 38 sekunder mye på seks kilo­meter.

– Jeg har slitt en del tidligere i år, så det var skikkelig moro å få til et godt langrenn i dag. Skiene var gode, og ekstra artig var det å slå Ella igjen, smiler May Britt.

40 år: Bestetid til Torgeir Jøsendal

Føreforholdene var gode under kretsmesterskapet i Sauland lørdag, minus 5–6 grader og ingen smøreproblemer. Arrangementet gikk som etter programmet og ansvarlig Odd Bjørnstad sier at ikke minst all den frivillige innsatsen fra foreldrene til deltakerne i de yngre årsklasser, kan takkes for dette. At det er flest med blant de yngste ser vi tydelig av resultatlista. – «Dette er dessverre et typisk tegn. Konkurranseidretten ser ut til å få løperne i de eldste årsklasser som ikke er helt i toppen til å kutte ut», sier Odd Bjørnstad.

I klasse A kom Torgeir Jøsendal fra Heddal inn på 39,44, mens vi må opp på 41,25 i klase B for å finne nest beste tid, som Lars Roe fra Ståle sto for. Terje Bakka i B-klassen måtte bryte etter en runde, mens Sten Anmark kom ganske tett etter Roe med sine 41,25.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken