Ut på tur, aldri sur

Publisert
DEL

telen for 20 og 40 år siden- BEAR TEAM: Hele seks utgaver av Colargol var på Tinnemyra lørdag. Hitterdalsvandets Ålefiskerlaug hadde invitert folk til å markere den deilige vinteren, med mottoet ut på tur, aldri sur.

Det startet med fanfare, fortsatte med turløype med innlagt matstasjon og skøyteløp på Tinnemyra. Det hele endte på Skoland, for de som holdt ut. Hitterdalsvandets Ålefiskerlaug markerte den deilige vinteren på lørdag.

Turløypa var på 1,5 kilometer og på matstasjonen ble det servert fisk i forskjellig former, med flatbrød og snaps til. Deltakerne kom i de merkeligste utgaver. Det ble observert alt fra pingviner til småbjørner på Tinnemyra denne lørdagen. Mange hadde tatt med grill og medbrakt fisk. Det var nemlig meningen pilke fisken selv.

– Det finnes jo ikke fisk her, lød en kommentar.

BREV: Ester Rønneseth med siste Amerikabrev.

BREV: Ester Rønneseth med siste Amerikabrev.

40 år: Amerikanere finner sine slektsrøtter i Heddal

Ester Rønneseth viser her fram et brev fra en amerikansk dame som vil vite mer om sin manns tipp-tipp-oldefar fra Heddal. Nå var det ikke i dette tilfelle så vanskelig å lete seg fram i de kirkebok-kopiene som prestegården nettopp har fått fra Riksarkivet, for spørs­målet gjaldt bare vel 100 år tilbake i tida. – Men skulle det bli nødvendig, kan fru Rønneseth lete tilbake til 1648, selv om det der kan være vanskelig å tyde hva som står. Så lett å finne fram til eventuelle søsken til amerikafarere og kanskje deres nålev­ende etterkommere i Norge, er det ikke for folk står oppført med fødsel, vigsel og død, ikke etter huslyd. I dette tilfellet fant Ester Rønneseth hva amerikan­erne sikkert håpet på, slekt her i Norge også pr. dags dato. Slik kan nye kontakter knyttes og atskillig lettere enn før da slektshungrige amerikanere måtte inn til Riksarkivet for å få det som nå kan skaffes i Heddal.

Artikkeltags