Gå til sidens hovedinnhold

Telen for 20 og 40 år

Artikkelen er over 3 år gammel

20 år: Og så ble brua blå

I går ble det slutt på den kjedelige grå betongfargen med ditto åregamle skriverier på brua på Tuven. Fra nå av er det blått som er fargen.

Litt etter skjema ble det hverken rådmann, personalsjef eller opplæringslederen som skulle fullføre prosjekt «Blå bru», men to trofaste herrer fra teknisk sektor, nemlig Ivar Bjørndalen og Kittil Karlsen. Med sikkert håndlag ble den blues-blå fargen rullet på i jevne lag.

Gjestene til årets bluesfest kan dermed gå over blå bruer og sitte på blå benker (det som måtte være igjen av dem) når de besøker bluesbyen. Og har man mere blåmaling igjen kan man jo gi lyktestolp­ene et strøk blått, slik en Ap-politiker foreslo for en tid tilbake.

 

40 år: Tålmod – fiskerens dyd som av og til belønnes

En stangfiskers fornemste egenskap er tålmodighet. Det har også 11 år gamle Stein Erik Stenersen lært seg. Tinfos-dammen er ikke så alt for villig til å gi fra seg fisk, selv om det kan vake fristene både morgen og kveld der. Men tirsdag kveld kunne Stein Erik glede seg over at tålmodigheten ble belønnet. To fine ørreter ble fangsten da. Da vi traff ham i går var det ennå ikke blitt fangst, men han trøstet seg med at kvelden var lang og krusningen på vannet var fin.

Kommentarer til denne saken