Guttedrømmen

Publisert
DEL

telen for 20 og 40 år siden- DRØMMEN: Alt som guttepjokk hadde Sondre Vassbotten (23) en drøm om å bli flyver. Med en studiegjeld på 250.000 kroner har han nådd luftrommet over Norge, men sikter seg inn mot den store verden.

Sondre Vassbotten har aldri vært i tvil om yrkesvalget. Alt som 11-åring hadde han staket ut kursen i luftrommet som flyver. Og nå, 12 år senere, er han på vingene i en EMB-110 Bandeirante for Teddy Air i Skien, men han peiler seg så kjapt som mulig inn på cockpiten til en Boeing-maskin eller større «jernfugler» med kurs for hele verden.

Historien om guttedrømmen strekker seg så langt tilbake som Sondre kan huske. Riktignok er han flaska opp med flybensin på farens flyverksted på flyplassen, men han tror ikke det er grunnen. Fly og friluft har vært magneten og ville trolig vært det uten farens «morsmelk». Det har vært et lystbetont vei- og yrkesvalg.

– Jeg har alltid vært fast bestemt på dette, og jeg husker godt da VG kom på besøk ved Skilrud for 12 år siden. Journalisten knipset bilde av meg og kameraten min, Jon Gunnar Svartdal, fordi vi hadde bygd oss en liten kiosk ved E-76 som stamveien het den gangen. Jon Gunnar hadde ikke bestemt seg for hva han skulle bli, mens jeg svarte: – Ikke kjøpmann, nei. Jeg skal bli flyver!

Styrmannen hos Teddy Air smiler ved tanken på gutte­dagene og guttedrømmen. På godt norsk er han nå 2. flyver og går i rute mellom destinasjon­ene Skien, Stavanger, Bergen, Fagernes og Oslo.

40 år: Unge skiskyttere

Her er et utvalg av alle de under 17 år som deltok på skiskytterkonkurransen ved Nordbygda skole lørdag. Foran ser vi fra venstre Tor Ragnar Tjønnheim, Arild Oskasin, Ove Øya, Oddvar Gohli og Stein Erik Stenersen. Bak står fra venstre Jarle Brenna, Kjell Olav Nymoen og Torgeir Bakken. 

Artikkeltags