Endelig kan du høre hele Notoddens De Solmodne Menn hjemme i stua. Etter fire års kult-tilværelse slippes nå CD-en «Kom». Sjølsagt med bare de solmodnes egne låter. «Bare Kødda» kan bli årets juleslager på Notodden.

Men du må drøye seks dager. Plata slippes ikke før på fredag. Men det på orn’tlig vis. For det er klart at De Solmodne Menn må ha et skikkelig releaseparty når de endelig kommer ut på CD. Like sjølsagt er at det skjer på Bellman – der de solmodne har hatt de fleste av spillejobbene sine.

– Vi har bare hatt tre spille­jobber utenfor Notoddens bygrenser, skryter gutta.

– Det var på studentkro på Rena, på Smuget i Oslo og på Pizzafjoset i Bø. Det var nok ikke fullt så stor suksess på Pizzafjos­et. Vi var nok litt på sida av det de likte der. Men vi prøvde å takle situasjonen. Det var der vi fikk den legendariske uttalelsen fra publikum: «Kan dere ikke fleske til med en cha-cha-cha!»

De Solmodne Menn har varmet opp for storheter som Di Derre og deLillos hjemme på Notodden – og er noe så sjeldent i byens musikkflora som et ekte pop-rock-orkester. Og det er kombinasjonen av Øystein Liens snurrige, noen sier smågeniale, tekster, og musikalsk dyktighet som har skapt kult-statusen i hjembyen. Tekstbrokker fra «Bare kødda» og «Flinke folk» er blitt munnhell på byen – nærmest som jungelordtak å regne.

– Det er ikke uten grunn at folk på Notodden har tatt de solmodne menn til sine hjerter. Det har noe med tekstene å gjøre, sier trommis Jan Sigurd Pettersen.

40 år: Krypskytter på ferde i Tinnegrend

Etter hva det blir fortalt til Telen var en krypskytter i går på ferde i heimeskogen til Tveitan i Tinnegrend i går formiddag. Nå er dessverre ikke det noe uvanlig at det krypskyttes, men det ekstra stygge i dette tilfelle var at to menn nær var blitt råka av et hagleskudd da de samtidig var på tur i marka.

Saken vil bli anmeldt til både viltnemnd og lensmann, blir det opplyst til oss. Mannen som forteller det sier at han sjøl arbeider i skogen, og nødig vil bli råka av skudd, derfor mener han dette bør komme til offentlig­het­ens kunnskap. Han har overfor oss identifisert jegerens hjemsted nokså nøyaktig, så dette vil sikkert være et effektivt varsku til denne og andre på ulovlige veier i skogen.