Gå til sidens hovedinnhold

Road-movie fra Hørte

Artikkelen er over 4 år gammel
Telen for 20 og 40 år siden

Han fikk ideen da han jobbet som kulturminneregistrator i Telemark og regi­strerte en fastgrodd 6O-modell Opel Captain som et kulturminne i Bondal. Regissør-debutant Harald Østgaard Lund og den ene av hovedrolleinnehav­erne, Yasmin Syed, presenterer nå en av Norges første ekte «road movies» «Halvveis til Haugesund» som i sin helhet er spilt inn i Øst-, Midt- og Vest-Telemark – med scener fra Notodden, Hørte og Bø – som har Norgespremiere i Bø i morgen.

Spillefilmen vises trolig også på Notodden på mandag. Vi møter den fallerte punkeren Otto (autentisk spilt av Geir Birk Nilsen) som får seg spillejobb i Haugesund. Bilen hans, en gammel Opel Diplomat med en ettertraktet Chevrolet V-åtter under panseret bringer han i riktig retning fra Oslo, rett vestover – inn i Telemark.

Der blir han ønsket velkommen av selveste gammel­ordføreren i Notodden, Anund Sisjord, på radio da han kjører inn i byen, framstilt som en delvis fraflyttet by. Problemene begynner. Otto finner ikke veien. Han kjører fram og tilbake for å finne snarveien til Haugesund, plukker etter hvert opp haikeren Farida (godt spilt av Yasmin Syed, som etter oppveksten i Edland gjør rolla si på klingende dialekt) – og hun loser han rundt.

En ekte road-movie, dette. Filmet på location, med lokalbefolkningen i flere roller, for lite penger og på strak arm med masse glimt i øyet. Opptakene ble gjort for fire år siden, men først nå er det reist penger for å gjøre den ferdig og få til en distribusjon.

40 år: Krypskyting av elg på Heddalsåsene

Viltnevnda har meldt til lensmannen i Heddal at en ung elgku, på ca. 130–140 kilo er blitt skutt ved Bakkestulmyra på Hollaåsen for en 14 dagers tid siden.

Den som har skutt kua har bare i all hast skåret av høyre baklåret og forsøkt å gjemme resten av dyret under granbar og mose. Slik ble den funnet av en mann som meldte fra til viltnevnda. Viltnevndas formann Olav Hefre har vært på åstedet og mener og kunne fastslå at jegeren har vært ukyndig. Han har bl.a. ikke skåret av låret i haseleddet, men nærmest hugget det av og uten å flå det.

Resten av kjøttet er nå godt i forråtnelse. Lensmannsbetjent Fredriksen, som er satt på oppgaven er takknemlig for mulige opplysninger.

Kommentarer til denne saken