Gå til sidens hovedinnhold

Otter til filmen

Artikkelen er over 4 år gammel
telen for 20 og 40 år siden

– Alle stille! Klar! Action!! Slik høres det ut under en filminnspilling. Og det er akkurat det de holder på med på Stormo og på Tinnoset i disse dager. Og stikkord for filmsnutten aer kjærlighet, sjalusi, happy ending og til dels hasardiøs bilkjøring. Den er det Otter Ødegården som står for.

– Det har vært veldig moro, sier Otter. Det er spennende å se hvordan man lager en film. Det er utrolig mange ting som må stemme før de blir fornøyd med resultatet.

– Det er en spesiell bil som har en av hovedrollene i filmen?

 

– Ja, den fant vi i Jondalen. På flate sommerdekk, uten vinduer og ikke helt kjørbar. Jeg har ligget og skrudd på den i hele natt.

– Den har gullfarge, det var et poeng for filmmakerne?

– Ja, det er en spesiell bil, 1967 Oldsmobile, Vista Cruiser. Visstnok den eneste i landet.

Da vi snakket med produsent­er, produsere og regissør var alle fulle av lovord om Otters stuntmannskjøring. Og det er ikke hvem som helst som er på «location» i Lisleherad. Regissør er Harald Zwart, som nettopp har laget ferdig den siste filmen om Jan Guillous helt Carl Hamilton. Han er også kjent for å ha laget Spice Girls’ Polaroidkamerareklamefilmer. Kameramann på «Hamilton» var franskmannen Jerome Robert og han styrer også kameraene denne gangen.

– Fantastisk kjøring, sier de alle. Very professional guy!

Noe og merke seg kanskje, Hamilton-filmene er ikke kjent for å ha dårlige stuntmenn i actionscenene.

40 år: 3,3 km asfalt  på Notodden og i Heddal neste år

Notodden formannskap vedtok i går kommende års meget beskjedne asfaltprogram på til sammen 3,3 km. Det omfatter Søndre Kjærlighetsstien, Ola Lensmannsvei, Tverrveien, Langkåsveien, Anders Buens gate, 300 meter nederst i. Høybøgaten (vedtatt med 7 mot 6 stemmer), boligfelter i Høgås, og som reserveprosjekter deler av Sætregata og Lærerskoleveien.

Formannskapet vedtok også å forutsette at asfaltprogrammet kan gjennomføres neste år.

Kommentarer til denne saken