Ville hjelpe Redd Barna

BASARJENTER: Line Marcussen, Gerd Kari Vegheim, Synnøve Koslung og Line Skjeslien hadde basar lørdag formiddag på Akkerhaugen. – Alle pengene skal gå til å hjelpe andre barn, fortalte de.

BASARJENTER: Line Marcussen, Gerd Kari Vegheim, Synnøve Koslung og Line Skjeslien hadde basar lørdag formiddag på Akkerhaugen. – Alle pengene skal gå til å hjelpe andre barn, fortalte de.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

telen for 20 og 40 år siden Fire initiativrike unger stelte i stand basar ved nærbutikken sin på Akkerhaugen lørdag formiddag. Og de skulle slett ikke ha pengene selv. – Alle pengene skal gå til Redd Barna, fortalte de.

Line Marcussen, Gerd Kari Vegheim, Synnøve Koslung og Line Skjeslien er et strålende eksempel på slagordet «barn hjelper barn». På en heller regntung og trist dag, benket de seg utenfor lokalbutikken for å selge saker og ting de hadde laget selv. Det var jo her kjøpevillige voksne var, må vite.

Jentene fortalte at de solgte hånddokker som de selv hadde laget.

– Men vi har andre ting også, som perlebrett og armbånd. Dessuten har vi laget en masse julepynt, fortalte de.

– Hvor har dere laget alt sammen da?

– På skolen vel.

– Hva er mest populært?

– Det er armbåndene, eller vennskapslenker som vi kaller dem. De har vi solgt masse av.

40 år: Brannvesenet får midlertidig garasje

Brannvesenets midlertidige garasje er nå på det nærmeste ferdig. Den skal beskytte stigebilen som må stå varmt, fram til den nye driftsbygning­en for brannvesenet og ingeniørvesenet kommer. Tegningene begynner å ta form, men finansieringen er nok det største problemet. – Den midlertidige garasjen blir fullisolert og selvfølgelig med innlagt lys og varme. Det er dette som ordnes i disse dager. – Men fortsatt har brannvesenet problemer med å få tørket slangene. Nå når det begynner å bli kaldt må de til Kongsberg for å låne tårnet på stasjonen der.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken