Gå til sidens hovedinnhold

10 smittede i løpet av to dager i Notodden

Onsdag og torsdag denne uken har totalt 10 innbyggere i Notodden fått påvist korona-smitte. Beredskapsledelsen ber alle ta ansvar nå.

- Notodden kommune fikk i går den 4. november bekreftet 4 nye smittetilfeller. Dagen før ble det også registrert fem nye tilfeller. I tillegg er det en positiv hurtigtest som vi regner med vi får bekreftet snart, slik at tallet bli 10. For Notodden er dette et meget høyt antall smittede over to dager, sier beredskapsleder i Notodden Per Sturla Wærnes i en pressemelding fredag morgen.

Fare for større utbrudd

Beredskapsledelsen understreker at de foreløpig opplever å ha kontroll på situasjonen, selv om antallet er høyt på kort tid i Notodden-sammenheng. Smitteveier for alle tilfellene er kjente.

- Smitteøkningen understreker faren for lokale større utbrudd. Den risikoen er og vil fortsatt være tilstede en periode fremover. Trondheim og Tromsø er eksempler på steder som opplever store alvorlige lokale utbrudd. På toppen av dette går vi inn i en influensa sesong som forventes å bli krevende, sier beredskapslederen.

Han minner om at alle innbyggere i kommunen har et felles ansvar nå:

- For å unngå større lokale smitteutbrudd i Notodden er vi avhengige av at alle innbyggere er påpasselige med å praktisere god smittevernhygiene, hoste i albuen, vaske hender, holde seg hjemme om man får influensasymptomer og gjennomføre selvtest straks man opplever nylig oppståtte luftveissymptomer, sier Wærnes.

Disse rutinene må du følge:

Dette skal du gjøre hvis du merker at du er syk:

- Hvis du har nylig oppståtte luftveissymptomer som feber, nedsatt allmenntilstand, hoste eller sår hals bør du holde deg hjemme og teste deg. IKKE avvent med å teste deg. Selvtester er lett tilgjengelig, de er enkle å bruke og er gode i kvalitet. De kan kjøpes på apotek og kan også hentes på brannstasjonen mellom klokken 9-10 og klokken 13-14. Ved positiv selvtest skal du straks isolere deg og bestille time for en kontrolltest (tlf.91109336). De du bor sammen med som ikke er fullvaksinert bør også teste seg, opplyser ledelsen.

Ungdom og voksne bør ha en negativ covid-19 test før de vender tilbake til skole eller arbeid.

- I tillegg vil beredskapsledelsen påpeke at det i henhold til covid-19-forskriften fortsatt en plikt til å isolere seg hjemme hvis man har fått påvist covid-19, understreker rådmannen.

Beredskapsledelsen vil fortsatt oppfordre uvaksinerte innbyggere til å la seg vaksinere.

Kommentarer til denne saken