JUBEL: Denne gjengen fra Notodden satte nok en gang enorm pris på lørdagens arrangement. (Foto: Jens Marius Hammer).

Idrettsfest med mengder av sjarm

Her jubler en gjeng fra Notodden etter nok en gedigen suksess med Notodden-lekene.

KULESTØTER: Eivind Kvaalen fra Notodden viste seg som en god kulestøter.

Rekordantallet 117 deltagere var selve opptakten til en dag med idrett, fest, latter og varme klemmer. Her er resultatlista underordnet, deltagelsen viktigst og samholdet den aller viktigste prioriteten.

Ekte glede

Det er helt spesielt å få være til stede under arrangementet for psykisk utviklingshemmede. For 21. gang fikk deltagerne teste egne ferdigheter i 60 meter, presisjonskast, stille lengde og kule. Stoltheten, gleden, iveren og humoren står virkelig i fokus når denne gjengen samles til konkurranser. Også foreldrene roser arrangementet.

–Det er første gang jeg får oppleve Notodden-lekene, men dette er et helt utrolig arrangement. Vi reiser rundt på mange slike stevner, men det er sjelden jeg får en slik fantastisk følelse, sier Armand Tolsrud fra Tønsberg, og gir datteren Randi en varm klem etter at hun hadde passert målstreken på 60 meteren. Armand opprettet en fritidsklubb for psykisk utviklingshemmede hjemme i Tønsberg i 1981.

–Ja, og den er like populær den dag i dag, sier den ivrige pappaen.

Settes på kartet

Etter innmarsjen lørdag formiddag, var det ordfører Lise Wiik sin tur til å innvie den 21. utgaven av lekene.

–Dette arrangementet setter virkelig Notodden på kartet. At Notodden-lekene stadig trekker flere og flere fra andre steder viser i klartekst at dette har kommet for å bli. Jeg kunne ikke bedt om et bedre oppdrag, smiler ordføreren, mens bymusikken markerte åpningen med en marsj. Jan Helgesen oppsummerer dagen på følgende måte.

–Alt er kjempebra. Jeg har vært med på alt, smiler han.

–Og resultatene da?

–Det har gått opp og ned. Det gjør ingenting, sier Helgesen og haster inn i kantina for en pust i bakken.


 

På forsiden nå