HISTORISKE AVTALE: Mandag morgen skrev Suwalkis president Josef Gajewski og ordfører Lise Wiik under avtalen som knytter de to vennskapsbyene nærmere hverandre.

Ny vennskapsby

Her signerer ordfører Lise Wiik papirene som gjør Notodden og den polske byen Suwalki til nye vennskapsbyer.
Publisert 20.02.2008 kl. 00:00 Oppdatert 05.03.2010 kl. 17:40

Tips en venn på e-post:


FEIRET: Begge parter feiret vennskapsavtalen med et glass champagne.
INGEN SOVENDE AVTALE: Ordfører Lise Wiik er opptatt av at denne samarbeidsavtalen ikke skal være en sovende avtale, og at konkrete ting vil følge i tiden framover

I den polske byens styresal ble den historiske vennskapsavtalen undertegnet tidlig mandag morgen – med representanter fra begge kommunehus til stede under den høytidelige seremonien. Notodden var representert med fem delegater i Suwalki i går. Foruten ordfører Lise Wiik, var også Nina Ødegaard, Helene Brekke, Bjørn Frode Moen og Terje Malm med på reisen til Polen for å videreutvikle samarbeidet de to byene imellom. Store deler av den kommunale administrasjonen i Suwalki var også delaktige i gårsdagens seremoni.

Ønsket velkommen

Suwalkis president, Jozef Gajewski, ønsket de norske delegatene velkommen, og var tydelig stolt av samarbeidet som har utviklet seg i løpet av de siste tre årene.

–Det er en stor ære for oss å ha gjester fra Norge. Det er nå tre år siden første kontakt, og jeg håper dette er starten på en ny æra for begge byer. Det blir spennende å få ytterligere kunnskap om deres forhold, og hvordan kommunen deres arbeider, sa presidenten via sin tolk. På bordet foran partene sto begge lands flagg som et symbol på de tette båndene som nå er knyttet.


Les mer om:  Nyheter 

På forsiden nå